Cégünk minősített és engedélyeztetett felnőttképzési szereplő, és ebben a formában már 2013 óta tartunk engedélyes képzéseket többek között a következő tréningek formájában (zárójelben a képzések engedélyszámai):

Kommunikációs tréning (E-000569/2014/D001)

Informatikai alapismeretek (E-000569/2014/D002)

Konfliktuskezelési tréning (E-000569/2014/D003)

Szervezetfejlesztés továbbképzés (E-000569/2014/D004)

Vezetői ismeretek (E-000569/2014/D005)

Vállalkozási alapismeretek (E-000569/2014/D006)

Szervezetfejlesztés és csapatépítés tréning (E-000569/2014/D007)

Vállalkozási-üzletviteli ismeretek (E-000569/2014/D008)

Asszertív kommunikációs tréning (E-000569/2014/D009)

Informatika és digitális kompetencia ismeretek (E-000569/2014/D010)

Konfliktuskezelés és üzleti hatékonyságnövelés tréning (E-000569/2014/D011) 

Vezetői és projektmenedzsment ismeretek (E-000569/2014/D012)

Felnőttképzési intézményi engedélyszámunk: E-000569/2014

Rendelkezünk a képzésekhez szükséges magas színvonalú oktatókkal, trénerekkel, és természetesen a lebonyolításhoz szükséges dokumentációs- és minőségbiztosítási rendszerrel is.

Munkáinkat a legjobb tudásunk szerint végezzük és számos referenciával bírunk. Alapvetően gyakorlatias „Train on the Job” jellegű, gyorsan beépülő, változatos képzéseket tartunk, melyeket nagyon kedvelnek megrendelőink. Intézményekben, és vállalati szektorban egyaránt dolgozunk.

A vezetői és középvezetői képzéseink igen népszerűek, és az együttműködés fejlesztését szolgáló in- és outdoor csapatépítő tréningeket illetve játékos incentive, vagy „jutalom-tréningeket” is szervezünk.

A képzési terület vezetését Farkas Tivadar mérnök-tréner, vezető tanácsadó végzi, aki az ipari és intézményi szektorban is már több mint egy évtizedes szervezési és oktatási tapasztalattal bír.

Akkreditált képzések 2017

1. Együttműködés fejlesztése – csapatépítés: A csapatépítés új módon történő megközelítése, amely a kis szigetek leépítésének eszközével fokozza a résztvevők közötti együttműködést. Mindeközben nagyon fontos, hogy olyan új önismereti tudáshoz jussanak a részvevők, amit a későbbiekben alkalmazni tudnak vállalati közegben is a kommunikációjuk és vezetési képességeik fejlesztésére.

2. Művezetői kompetenciák fejlesztése, alapszintű problémakezelési, és kommunikációs, illetve konfliktuskezelési készségek középvezetők részére:Középvezetőknek és Csoportvezetőknek szóló nagyon gyakorlatias, és a cég problémáira, működésére kiélezett alaptréning, ahol a résztvevők elsajátítják a vezetési alapismereteket (felelősségvállalás, delegálás, konfliktusok felvállalása, kommunikáció, motiváció, stb.), mely azt eredményezi, hogy ezután sokkal bátrabban, nagyon önbizalommal tudják ellátni feladataikat.

3. Kommunikációs, Organikus szervezetkialakítási, Krízismanagement és Lean alapkompetenciák vezetők számára: Magasabban kvalifikált és felsővezetőknek szóló tréning, ahol gyakorlatokon keresztül, tapasztalati tudást kialakítva mutatjuk be a szervezet átalakításának szelíd, mégis hatékony módját, megnézzük a krízisek szerepét, feladatát, és értékét a fejlődésben, illetve Lean alapkompetenciákat fejlesztünk, amely nagy hatékonyságnövekedést eredményez cégformától és működéstől függetlenül.

4. Környezettudatos gazdálkodásmenedzsment alapkompetenciák vezetők számára: Elsősorban vezetőknek és középvezetőknek szóló tréning, amely során a fenntartható gazdaságot és a zöld megoldásokat preferáló elméleti és gyakorlati képzés folyik. A tréning felöleli a zöldgazdaság legfontosabb részterületeit, mint pl. a környezetjog, a beruházások környezettudatos tervezése, pályázatok tervezése és menedzselése ill. a hulladékgazdálkodás problémái.

5. Lean-menedzsment alapkompetenciák, Lean-bevezetés és hatékonyság-növelés: Elsősorban vezetőknek és középvezetőknek szóló hatékonyságfejlesztő tréning, melyben a résztvevők megismerik, és a gyakorlatban is alkalmazni tudják a Toyota által kifejlesztett LEAN-rendszert.

6. Vállalati egészségnap(ok): Az egészség az egyik legfontosabb a munkatársaknak, ezért egy egészségnap, amit a vállalat finanszíroz mindenképp erős kohéziót adhat és lojális dolgozói légkört eredményez. Ezen a napon az egészséges élet alapvető és nélkülözhetetlen elemeit mutatjuk be, amely a helyes táplálkozás és mozgás, a lelki harmónia, relaxáció, stresszoldás ill. egyéb életvezetési tanácsok gyakorlatban történő elsajátítását jelenti.

7. Projektmenedzsment-képzés: Minden szervezetben vannak időszakos projektek, amelyeket olyan emberekre kell bízni, akik még nem gyakorlott vezetők. A projektmenedzsment egy olyan módszer, amelynek segítségével bármilyen folyamat, eszköz és csapat egy konkrét cél eléréséig a lehető leghatékonyabban tud együtt dolgozni. Az ehhez szükséges ismeretek megszerzését szolgálja a fenti képzés, amely magában foglalja a célok kitűzését, az időmenedzsmentet, a delegálást, a megfelelő számonkérést, az értekezletek vezetését és egyéb a lebonyolítást célzó tevékenységeket.

8. Értékesítés és marketing fejlesztés: Az üzletfejlesztéshez nélkülözhetetlen kreatív tevékenységek alapvető elemeinek áttekintése, gyakorlati – a konkrét cégben megjelenő problémák – workshop-szerű megbeszélése, alternatív megoldások kidolgozása, és végül a felvetett témákra megvalósítási tervek kidolgozása.

9. Vezetői készségfejlesztés: Olyan vezetői képességek elmélyítése, amely nem közvetlenül szolgálják a vezetői hatékonyságot, de hosszú távon alapvetően befolyásolják az üzleti eredményt. Ez jelenti pl. a dolgozók valamilyen szintű bevonását a döntéshozói folyamatokba, a rendszeres megbeszélések megtervezését az egyes csoportokban, vagy akár az értekezletek hatékony lebonyolításának módját is. Természetesen a konkrét cégre vonatkoztatva megbeszéljük a dolgozókkal való „bánásmód” lehetséges módozatait és a motiváció lehetőségeit is.

10. Motivációs rendszer felülvizsgálata és átdolgozása: Elsősorban cégvezetőknek és csoportvezetőknek szóló tréning, amely a konkrét vállalati helyzet elemzéséből adódó motivációs tényezők feltárásával kezdődik, majd egy közös útirány kiválasztása után a motivációs rendszer megújítását valósítja meg. Felmerül itt a „burn out” jelenség kiküszöbölése, ill. a fluktuáció kérdése is. A tárgyi és „pénz nélküli” motivációs lehetőségek megbeszélése után egy akcióterv kidolgozásával zárjuk a tréninget, amelyet egy tapasztalati (tesztelés/bevezetési) szakasz után és későbbi szupervíziós megbeszélések segítségével fejlesztünk, majd véglegesítünk.

Farkas Tivadar +36/30-500-9733

Időpontfoglaláshoz kattintson ide

kepzes@fokusztanacsado.hu