Gyermekkorom óta hobbim a tanulás és már 7 évesen is tanárnő szerettem volna lenni. Ekkor kezdtem el tanulni az első idegen nyelvet, a németet, ezután a kötelező orosz következett majd az angol.  Legutóbb a spanyollal és az olasszal ismerkedtem meg.

A középiskolai években is intenzív nyelvszakos voltam. Érettségi után elvégeztem a Tanítóképző Főiskolát majd nyelvtanári diplomát szereztem a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, és kiegészítő képzésként elvégeztem a gazdasági szakfordítói szakot. Közben számos nyelvvizsgát tettem.

2004 óta állami nyelvvizsgáztató tanár vagyok.

A nyelvekről és az oktatásról

Az angol és német nyelvet kutatva, a nyelvészetbe és a kultúrába elmélyedve lenyűgöz ez a két nyelv különbözősége és hasonlósága.
Nagy öröm volt ezeket tanulni, és még nagyobb, amikor sikerül másokat is megtanítani rá.
Számos iskolatípusban és korcsoportban oktattam már a nyelveket, Waldorf iskola, felnőttoktatás, általános iskola, céges csoportok.
Dolgoztam vezető tanárként az ország egyik legnagyobb céges nyelvoktatással foglalkozó nyelviskolájában, a Juventus Nyelviskolában.

Több mint 20 éves tapasztalatomat jól tudom kamatoztatni általános és szakmai nyelvoktatásban, a nyelvvizsgáztatásbanés nyelvvizsgára való felkészítésben.  Tanítványaim nagy része közép és felsőfokú nyelvvizsgával zárja le tanulmányait.

Az évek során mindig kérdés volt számomra, hogy mitől tud valaki jól és gyorsan haladni a nyelvtanulásban, és miért megy valakinek nehezebben. El kezdtem kutatni a tanulási folyamatot. Számos konferencián és nemzetközi projekten vettem részt ebben a témában.
Összegyűjtve az eddigi tapasztalataimat, és azokat kiértékelve sok értékes technikát fedeztem fel, amelyek segítenek, a tanulásban. Számos tanítványom olyan gyorsan és eredményesen sajátította el az angol illetve a német nyelvet és tett sikeres nyelvvizsgát, hogy még én magam is meglepődtem a kiváló eredményeiken.
Mindig megpróbálok ráhangolódni a tanítványimra és megtalálni a neki legmegfelelőbb tananyagot, módszert és igény szerint a nyelvvizsga típust. Az ezen alapuló oktatás így élvezetes, jó hangulatú, sikeres és mindenki feltölt, aki részt vesz benne.

Egy Konfucius idézettel zárom, ami tömören, de annál érzékletesebben fejezi ki a leírtak lényegét:

“Mi a tanulás?
Egy vödröt megtölteni vagy tüzet gyújtani?”